مقاله

اصطلاحات تلویزیون

اصطلاحات تلویزیون

اصطلاحات اصلی تلویزیون

اندازه تلویزیون

اندازه تلویزیون که با واحد اینچ مطرح می شود اندازه قطر صفحه نمایش تلویزیون است هر اینچ مساوی 2.54 سانتی متر است.

اندازه تلویزیون

پیکسل چیست؟

تصاویر در تلویزیون ها از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی نقطه رنگی تشکیل می شود که به این نقاط پیکسل گفته می شود. هر چقدر پیکسل ها ریز تر باشند تصاویر بهتری خواهیم داشت.

رزولوشن چیست ؟

تعداد پیکسل هایی که در کل صفحه تلویزیون وجود دارد را رزولوشن می گوییم. تلویزیون‌های ULTRA HD‌ دارای ۳۸۴۰*۲۱۶۰ پیکسل است و تلویزیون‌های FULL HD دارای ۱۹۲۰*۷۲۰ پیکسل است.

هر چقدر رزولوشن بالاتر باشد یعنی تعداد پیکسل ها بیشتر است و این یعنی پیکسل ها ریزتر هستند. و تصویر دقیق تری خواهیم داشت.

انواع رزولوشن کدام است؟

رزولوشن HD یا High Definition که 720*1280 پیکسل دارند.
رزولوشن FHD یا Full High Definition که 1080*1920 پیکسل دارند.
رزولوشن UHD یا Ultra High Definition که 2160*3840 پیکسل دارند.
رزولوشن 4k معادل UHD می باشد.
رزولوشن 8K که 4320*7680 پیکسل دارند.

سرعت رفرش یا refresh rate چیست ؟

یک عدد است که مشخص می کند تلویزیون در یک ثانیه چندبار می تواند یک تصویر نمایش دهد یا در یک ثانیه چند تصویر می تواند نمایش دهد مثلا اگر رفرش ریت یک تلویزیون 60 هرتز باشد به این معنی است که در هر ثانیه 60 بار تصاویر را بازسازی می کند.

RESPONSE TIME چیست؟

مدت زمانی که پیکسل‌های صفحه نمایش به تغییرات سیگنال ورودی پاسخ می‌دهند response time یا زمان پاسخگویی می باشد هر چقدر این زمان کمتر باشد یعنی تغییرات تصویر سریعتر انجام میشود و در نتیجه تصویر شفاف تری خواهیم داشت.

کنتراست چیست ؟

نسبت روشنایی روشن ترین رنگ (سفید) به روشنایی تاریک‌ترین رنگ (سیاه) که تلویزیون میتواند تولید کند کنتراست می باشد هر چقدر بیشتر باشد بهتر است. کنتراست معمولا به شکل یک عدد تقسیم بر یک نشان داده می شود .

مثلا اگر کنتراست یک تلویزیون 4000:1 باشد یعنی این تلویزیون می تواند نقاط سفید رنگ را 4000 برابر روشن تر از نقاط سیاه رنگ نمایش دهد.

تلویزیون با کنتراست 10883:1 (بالاتر)

تلویزیون با کنتراست 10883:1

 

تلویزیون با کنتراست 6421:1 (پایین تر)

تلویزیون با کنتراست 6421:1

 

فناوری MEM‌C چیست؟

این تکنولوژی مخفف Motion Estimation, Motion Compensation است که به معنای تخمین حرکت، جبران حرکت می‌باشد. این یک ویژگی پردازش ویدیو است که با هدف بهبود کیفیت تصویر در زمان نمایش صحنه‌های پرسرعت طراحی شده است.

فناوری MEMC به تلویزیون این امکان را می‌دهد که صحنه‌هایی با حرکت سریع، نظیر صحنه‌های ورزشی یا فیلم‌های اکشن، را به نحوی روان‌تر و شفاف‌تر به نمایش بگذارد .

فناوری MEMC چیست؟

HDR10 چیست ؟

HDR مخفف High Dynamic Range است و این امکان را فراهم می کند تا تصاویری با کنتراست بالا را مشاهده نمایید.

فناوری HDR در تلویزیون ها جدید این امکان را فراهم می کند تا صحنه ها را با رنگ اصلیشان نمایش داده شوند و این سبب می شود صحنه هایی زنده و نزدیک به واقعیت را ببینید. کنتراست قوی در تصاویر باعث می شود تاریک ترین رنگ مشکی و روشن ترین رنگ سفید بهتر نمایش داده شود و تمامی رنگ ها را می توانید به وضوح در میان صحنه ها ببینید.

HDR10 چیست ؟

 

AI-PQ چیست ؟

این یک پردازنده است که با استفاده از هوش مصنوعی به پردازش صدا و تصویر می پردازد تا بتواند تصاویر بهینه شده ای تولید کند و نمایش دهد. این پردازنده بصورت همزمان و بلادرنگ صوت و تصویر را بهینه سازی می کند.

پردازنده نسل دوم AiPQ می تواند تصاویر با رزولوشن پایین را تا رزولوشن 4k ارتقا دهد. این پردازنده قابلیت افزایش نرخ فریم را نیز دارد.

AI-PQ چیست ؟

HbbTV چیست؟

این قابلیت در تلویزیون باعث می شود علاوه بر نمایش برنامه های معمول تلویزیونی ، برنامه های تعاملی ، بازی ها و … را هم بتواند نمایش بدهد بخصوص در تلویزیون های هوشمند امروزی با اتصال به اینترنت میتواند محتواهایی بیشتر را به نمایش بگذارد.

HbbTV

قابلیت Dolby چیست ؟

در کنار پیشرفت تصاویر در تلویزیون ها صدا نیز پیشرفت های خوبی داشته است سیستم دالبی باعث میشود صدا بصورت فراگیر برای بیننده تلویزیونی پخش شود قبل از دالبی صداهای مونو که بصورت تک کانال از روبرو پخش میشد و صدای استریو که از چپ و راست به شنونده می رسید اما در سیستم های دالبی صدا پیرامون بیننده (شنونده) را فرا می گیرد.

قابلیت Dolby
قابلیت Dolby

Bluetooth

یکی از روشهای ارتباطی بیسیم استفاده از بلوتوث می باشد با این قابلیت میتوانید با سایر دستگاه هایی که قابلیت بلوتوث دارند (مثل هندزفری) ارتباط برقرار کنید.

Kshare

با استفاده از قابلیت میتوانید تصویر موبایل را روی تلویزیون به نمایش در آورید.

CCast

یک فناوری هوشمند برای نمایش تصاویر موبایل و لپتاپ و … بر روی تلویزیون می باشد این قابلیت شبیه kshare می باشد.

DVB-T2

تلویزیون های صنام دارای گیرنده دیجیتال داخلی می باشد که با استفاده از آن میتوانید همه کانالهای صدا و سیما را دریافت نمایید لازم به ذکر است DVB-T2 نوع پیشرفته DVB-T است که میتواند کانالهای FullHD و 4K را نیز دریافت نماید.

Frameless

قاب دور تلویزیون های صنام بسیار باریک می باشد بطوری که به عنوان Framless یعنی بدون قاب شناخته می شود.

Time Shift

TIME SHIFT به شما این امکان را می‌دهد که برنامه‌ی مورد علاقه‌ی خود را بر روی حافظه‌ی داخلی، هارد یا فلش ضبط کنید فرض کنید وسط یک برنامه جذاب تلفن شما زنگ میخورد با استفاده از ماشین زمان میتوانید تلفن خود را جواب بدهید و سپس ادامه برنامه را از همان جایی که برای جواب به تلفن رفته بودید ببینید!

قابلیت ضبط برنامه های تلویزیونی روی USB یا PVR

با استفاده از این قابلیت میتوانید برنامه های تلویزیونی را ضبط نموده و هر زمان تمایل داشتید به مشاهده آنها اقدام نمایید. زمان هایی که مثلا در خانه نیستید و برنامه خاصی از تلویزیون پخش می شود با استفاده از این قابلیت آنرا ضبط نمایید تا بعدا که به خانه رسید آنرا ببینید، یا زمانی که در دو کانال مختلف دو برنامه که با آنها علاقه دارید همزمان در حال پخش است میتوانید یک کانال را ببینید و کانال دیگر را ضبط نمایید. برای این کار لازم است یک هارد یا حافظه فلش به تلویزیون وصل نمایید.

قابلیت پخش فیلم، عکس و موسیقی از روی USB

امروزه همه ما هارد یا حافظه های فلشی داریم که پر از فیلم یا عکس ها مختلف یا ساعت ها موسیقی می باشد تلویزیون های صنام این قابلیت را دارند که انواع فرمت های صوتی ، تصویری و ویدیویی را پخش نمایند.

درگاه USB

با استفاده از درگاه USB میتوانید انواع حافظه جانبی (فلش – هارد) یا دستگاه های جانبی مثل موس و کیبرد را به تلویزیون وصل نمایید.

در تلویزیون های صنام USB نسخه 2 و 3 وجود دارد سرعت 3 USB بیشتر از USB 2 می باشد و چنانچه حافظه یا دستگاهی داشته باشید که بتواند با سرعت بالا کار کند می توانید از نسخه 3 که معمولا آبی رنگ هست استفاده کنید.

درگاه USB

درگاه HDMI

یکی از مهم ترین درگاه های ارتباطی حال حاضر تلویزیون های درگاه HDMI می باشد این درگاه قابلیت ورودی و خروجی دارد و انواع اطلاعات صوت و تصویر از طریق آن منتقل میشود. از طریق درگاه HDMI میتوانید انواع کنسول‌های بازی مدرن، پخش‌کننده‌های رسانه، دستگاه‌های DVR، سیستم‌های صوتی، رایانه‌ها و دستگاه‌های پخش زنده یا استریمینگ و … را به تلویزیون متصل نمایید.

HDMI دارای نسخه های مختلفی از HDMI 1.0 تا HDMI 2.1 وجود دارد که تلویزیون های صنام به پیشرفته ترین نسخه حال حاضر یعنی HDMI 2.1 مجهز می باشد.

در این نسخه رزولوشن و سرعت به روزرسانی تصویر نسبت به نسخه های قبلی بالاتر است . برای این پورت دسته بندی جدیدی به نام Ultra High Speed ، معرفی شد که حداکثر باند معادل با 48 گیگابایت بر ثانیه دارد. در این نسخه امکان فشرده سازی تصویر برای فرمت های تصویری بالاتر از 8K وجود دارد. همچنین قابلیت HFR سبب شده است که برای فرمت های 4K، 8K و 10K پشتیبانی از سرعت نوسازی تصویر (Refresh Rate) حداکثر تا 120 هرتز فراهم شود.

درگاه HDMI

پورت LAN

این پورت برای اتصال باکابل (باسیم) تلویزیون به مودم و اینترنت استفاده می شود.

پورت Wi-Fi

تلویزیون های صنام بصورت بی سیم و با استفاده از Wi-Fi هم میتوانند به مودم و اینترنت متصل شوند.

ورودی AV

فیش و درگاه AV برای انتقال صدا و تصویر از دستگاه های جانبی به تلویزیون استفاده می شود.
درگاه AV دارای سه درگاه سفید، قرمز و زرد می‌باشد. سفید و قرمز برای انتقال صدا و زرد برای انتقال تصویر به تلویزیون است.

ورودی AV

ورودی RF

RF محل اتصال آنتن هوایی است با اتصال آنتن هوایی به تلویزیون از طریق گیرنده دیجیتال DVB-T2 یا گیرنده آنالوگ میتوانید اقدام به دریاف تصاویر تلویزیونی صدا و سیما نمایید.

خروجی Optical

خروجی Optical یا خروجی نوری برای انتقال صدا از تلویزیون به دستگاه های پخش صدا مثل ساندبار یا سینمای خانگی که دارای ورودی اپتیکال باشد استفاده میشود . صدای دالبی از طریق کابل نوری از تلویزیون به دستگاه گیرنده ارسال می شود.

خروجی Optical

خروجی Audio out

خروجی Audio out با استفاده از سیم معمولی کار انتقال صدا به دستگاه های پخش صدا یا ورودی aux سیستم های دیگر را انجام میدهد.

خروجی Audio out

گرید پنل چیست ؟

گرید پنل تلویزیون نشان دهنده کیفیت و میزان بهینه نمایش دادن رنگ ها و تصاویر است. گرید پنل می تواند مقادیر C , B , A , +A باشد که +A بالاترین کیفیت می باشد.
کیفیت پنل تلویزیونهای صنام +A می باشد.

کیفیت پنل +A چیست؟

این پنل ها از نظر مصرف انرژی برق کم مصرف هستند. شفافیت بالاتری نسبت به سایر پنل ها دارند و در ساخت آنها استانداردهای بالایی لحاظ می شود که باعث می شود در تصاویر تلویزیونی پخش نور و رنگ نداشته باشیم.

QLED چیست ؟

QLED مخفف عبارت Quantum Dot Light Emitting Diode است.
در تلویزیون‌های QLED، از نقاط کوانتومی استفاده می‌شود. این نقاط، ذرات بسیار ریزی هستند که با تابش نور، رنگ‌های بسیار دقیق و زنده‌ای تولید می‌کنند. اندازه این ذرات، طول موج نور ساطع شده از آن‌ها (سبز ، آبی ، قرمز) را تعیین می‌کند.

مزایای تلویزیون‌های QLED

رنگ‌های بسیار دقیق و زنده: نقاط کوانتومی طیف وسیعی از رنگ‌ها را با دقت بسیار بالایی تولید می‌کنند.
روشنایی بالا: تلویزیون‌های QLED معمولاً روشنایی بسیار بالایی دارند که باعث می‌شود تصاویر در محیط‌های پرنور نیز به خوبی دیده شوند.
کنتراست بالا: تفاوت بین قسمت‌های روشن و تاریک تصویر در تلویزیون‌های QLED بسیار چشمگیر است.
زاویه دید گسترده: کیفیت تصویر از هر زاویه‌ای که به تلویزیون نگاه کنید، تقریباً یکسان است.

کدام سایز تلویزیون مناسب است ؟

جواب این سوال با توجه نوع رزولوشن تلویزیون و فاصله ای که از آن دارید متفات است

تلویزیون‌های HD

بین 1.5 تا 3 متر فاصله : تلویزیون سایز 40 تا 50 اینچ
بین 3 تا 3.80 متر فاصله : تلویزیون سایز 50 تا 60 اینچ
بین 3.80 تا 4.5 متر فاصله : تلویزیون سایز 60 تا 70 اینچ
بین 4.5 تا 5.5 متر فاصله : تلویزیون سایز 70 تا 85 اینچ

تلویزیون‌های Ultra HD یا 4K

بین 1 تا 2 متر فاصله : تلویزیون سایز 40 تا 50 اینچ
بین 1.90 تا 2.30 متر فاصله : تلویزیون سایز 50 تا 60 اینچ
بین 2.30 تا 3 متر فاصله : تلویزیون سایز 60 تا 70 اینچ
بین 3 تا 3.5 متر فاصله : تلویزیون سایز 70 تا 85 اینچ

ارتفاع مناسب نصب تلویزیون

بهتر است تلویزیون را به گونه ای قرار دهید که وسط تلویزیون در راستای چشمان شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *