مشخصات پنل تلویزیون
اساس کار پنل ها به چه شکل است ؟ در این مطلب به توضیح مشخصات پنل تلویزیون ها و بخصوص تلویزیون صنام می پردازیم خواهیم تفاوت و قابلیت های پنل را با همدیگر بررسی کنیم. این مطب را بصورت ویدیو هم میتوانید مشاهده کنید برای این منظور به پایین صفحه مراجعه کنید.
رزولوشن

گفتیم که تلویزیون از تعداد زیادی پیکسل های رنگی تشکیل شده که هر چقدر تراکم پیکسل ها بیشتر باشد. ما یک تصویر با کیفیت تر و مطلوب تر خواهیم داشت به تعداد پیکسل هایی که در صفحه نمایش وجود دارد كه رزولوشن می گویند این تعداد پیکسل ها در تلویزیون از یک استاندارد پیروی میکنه مطابق جدولی که می بینید.
این اعداد تعداد پیکسل ها در ردیف های عمودی و افقی در تلویزیون هستند. سوال, آیا تعداد پیکسل های یک تلویزیون ۳۲ اینچ HD با تعداد پیکسل های یک تلویزیون سایز ۶۵اینچ HD تفاوت دارد یا خیر ؟
اول اینکه باید بهتون بگم وقتی هردو تلویزیون HD هستند یعنی از نظر رزولوشن و تعداد پیکسل ها هیچ تفاوتی با همدیگر ندارند فقط در تلویزیون ۶۵ از پیکسل هایی با سایز بزرگتر استفاده شده. البته اینم بگم که تولید کنندگان تلویزیون در سایز های بزرگ معمولا از رزولوشن بالاتری استفاده می کنند که با افزایش سایز ppi یا تراکم پیکسلی در هر اینچ مربع حفظ بشه و محصول کیفیت خودش را از دست ندهد ؟

اما ۱ نکته اگر تلویزیون ما 4K باشد و فیلمی که تماشا می کنیم HD باشه اصلا نباید از تلویزیون انتظار دیدن تصویر با کیفیت 4K را داشته باشیم چون اگر تلویزیون 8K هم باشد و فیلمی که ما تماشا می کنیم و محتوایی که داریم تماشا میکنیم کیفیت لازم را نداشته باشد. عملا هیچ استفاده از این قابلیت نکردیم.
کنتراست
ویژگی بعدی کنتراست هست که بررسی میکنیم. تفاوت بین روشن ترین و تاریک ترین تصویری که یک نمایش گر می تونه تولید کنه یا ساده بگویم تفاوت بین سیاه و سفید یک نمایش گر را کنتراست می گویند نسبت کنتراست به ۲ روش بیان می شود یک کنتراست واقعی دو کنتراست داینامیک نسبت کنتراست واقعی بر اساس مقایسه بین روشن ترین نقطه با تاریک ترین نقطه همان تصویر حاصل میشه ولی نسبت کنتراست داینامیک با توجه به هر صحنه مقایسه میشه و متغیره.

یک روش ساده بهتون بگم که بدون ابزار و با چشم بتونید کنتراست را تست بکنی. توی ۱ اتاق تاریک صحنه های تاریک یک فیلم را تماشا کنید. این صحنه ها نباید به رنگ خاکستری باشد و هرچقدر سیاه تر باشد یعنی دستگاه شما داری کنتراست و کیفیت بالاتری است.
رفرش ریت refresh rate

ویژگی بعدی که بررسی میکنیم رفرش ریت refresh rate است. اصطلاحا نرخ بروزرسانی تصاویر را رفرش ریت می گویند(واحدش هم هرتز هست). معمولا این نرخ برای تلویزیون ها از ۶۰ هرتز شروع میشه. بالا بودن این قابلیت به غیر از گیم کارایی دیگری ندارد و اگر فقط با تلویزیون, فیلم و ویدیو نگاه میکنید رفرش ریت بالا یعنی تحمیل کردن هزینه اضافی به خودتون.
زمان پاسخگویی response time
ویژگی بعدی ریسپونس تایم هست، response time یا زمان پاسخ دهی به مدت زمانی که طول میکشد تلویزیون از یک رنگ به رنگ دیگر سوئیچ کند را response time میگویند.

اندازه گیری response time بدین صورت که مدت زمان سوئیچ کردن رنگ از رنگ سفید به مشکی و دوباره به رنگ سفید را اندازه گیری می کنند. در برخی از موارد از رنگ خاکستری تا دوباره مجددا به رنگ خاکستری را اندازه گیری میکنند که این معمولا زمانش بیشتر از ۱۰ میلی ثانیه نمیشه و معمولا کمتر از ۱۰ میلی ثانیه است. این قابلیت تاثیر چندانی بر روی پخش فایل های ویدیویی ندارد و بیشتر برای مصارف gaming که هر میلی ثانیه اش ارزشمنده مهم است.
عمق رنگ
عمق رنگ مقیاس دیگری برای بررسی کیفیت تلویزیون ها است که به تعداد رنگ های قابل نمایش تلویزیون میگن عمق رنگ در تلویزیون به تعداد بیت ها در هر پیکسل صفحه نمایش اشاره میکنه که هرچقدر تعداد بیت ها در هر پیکسل بیشتر باشد, تنوع رنگ و کیفیت رنگ در صفحه نمایش بیشتر می شود. باید بدانید که تلویزیون روش خودش را برای ترکیب رنگ ها دارد. زبانی که پردازش گر برای تلویزیون استفاده میکنه زبان دیجیتال یا ۰, ۱ هاست.

قبلا اشاره کرده بودیم که هر پیکسل دارد ۳ ساب پیکسل با رنگ های سبز قرمز و آبی است. اگر هر رنگ قابلیت نمایش ۸ بیتی را داشته باشد می توانیم ۲ بتوان ۸ رنگ یا ۲۵۶ طیف رنگ مختلف را به ازای هر پیکسل داشته باشیم. اگر ۳ رنگ را با همدیگر ترکیب کنیم حدود 16.700.000 رنگ مختلف داریم.
که اشخاص و تجهیزات برقی را در برابر عوامل مختلف حفاظت می کند و مانع از بروز آتش سوزی و یا برق گرفتگی می شود.
دیدن قیمت و خرید تلویزیون های جی سان gsun
ویدیو زیر را ببینید :